Café XP

Kontakt: 0523 - 29 32 00

LYSEKIL  | LYSE | SKAFTÖ | BRO & BRASTAD |  KYRKOGÅRDSFÖRVALTNING

Lyse  »  Ungdom  »  Café XP

CaféXP - ett hus av, med och för ungdomar

Vi vill se en ung generation i Lysekil som upptäcker Gud och Guds plan för deras liv. En generation som vet om att de är älskade av Gud, fyllda av Guds Ande och sända till världen. En generation som får förvandla Lysekil och de platser dit de kommer om de längre fram i livet flyttar från vår stad.

 
Öppettider:
Onsdagar 15-18
Torsdagar 18-21

Fredagar 16-24

Historia - Café XP

Café XP är en visionsburen verksamhet som föddes i mörkaste november 2005.
Under ett ungdomsmöte i pingstkyrkan, såg någon vilka möjligheter som fanns där för ett nytt sättt att arbeta bland Lysekils ungdomar. Gud började visa på hur man skulle kunna göra om de olika rummen till ändamålsenliga och välkomnande lokaler för ungdomar. Tankar om olika sorters verksamheter dök upp; om caféöppet, om grupper ledda av ungdomarna själva såsom dans, Alphakurser för ungdom, ungdomsmöten osv.

Efter bön och samtal mellan församlingarna var det sedan dags att formulera visionen, lösa de praktiska och ekonomiska förutsättningarna och göra en tidsplan. Så sommaren 2006 formades huset om för sitt nya ändamål. Pingstförsamlingen var ytterst generös och med penslar och starka armar skred ungdomarna med sina ledare till verket. Ut åkte alla kyrkbänkar och in kom gamla möbler som fyndades på Second Hand, många liter färg och skruv & spik. Efter ganska mycket slit var det så dags för invigning i september 2006.

Sommaren 2008 flyttade vi ner på Drottninggatan och det var åter dags att kavla upp ärmarna och fixa i ordning ett nytt hus.Detta hus växte vi snabbt ur och i februari 2013 fick vi överta Kungstorgskyrkan av Lysekils frikyrkoförsamling där nu all vår verksamhet ryms.
Minimera

Kontakt CaféXP

Karolina Hall
Verksamhetsansvarig Café XP
0523-29 32 18
karolina.hall@svenskakyrkan.se

Joel Wolfbrandt
ungdomsledare med inriktning lovsång
0523-293216
joel.wolfbrandt2svenskakyrkan.se

Pontus Olausson
Konfirmandpräst
0523-29 32 10
pontus.olausson@svenskakyrkan.se

Minimera

CaféXP kalender

Ett fel har inträffat. Fel: CaféXP kalender är för närvarande inte tillgänglig.

Copyright 2021 av Lysekils pastorat Användarvilkor | Personliga uppgifter